HTML

pszi és más,különleges erők

Üdvözlet!Ezt a blogot azért nyitottam,mert én is mások is nagyon érdeklődnek a pszihés erők,a telekinézis és pszhiokinézis ,és más természetfelettinek tűnő erők,illetve tudományos különlegességek iránt.(ezért is ilyen a cím)

Friss topikok

Linkblog

2008.01.24. 13:47 sgdfkz

okkultizmus és tudomány

Ma még ez két egymástól nagyon messze álló dolog.A tudományban többen hisznek,mint az okkultizmusban.Ám szerintem igen is nagy összefüggés van a kettő között.Ami ma misztikus és megmagyarázhatatlan,az 100 év múlva elismert tudományos elmélet.Eleinte az emberek nem tudták elképzelni,mi okozhatja a paranormális megmagyarázhatatlan jelenségeket.Ám az okkultizmus és a tudomány szépen lassan közelednek egymáshoz.Egyes okkult szertartásokról,szokásokról kiderül majd hogy csak hókusz-pókusz vagy csak trükk,míg más okkult dolgokról kiderül,hogy tudományos alapokon nyugvó dolog.Mindenre kell magyarázat ha nem 100 év múlva,akkor majd 300 év múlva,vagy akár 1000 év múlva.És mostantól elkezdek kicsit fogalakozni az ezoterikával,és a tudománnyal,és megpróbálom majd az összefügést keresni közüttük.Jogos a kérdés,akkor miért nem lett az a blog címe hogy"minden megymagyarázhatatlan jelenség"vagy "érdekes tudományos és ezoterikus dolgok".Azért,mert a tudomány,a pszihés dolgok és az ezoterika ill. az okkultizmus közel állnak egymáshoz.Ne mondom azt,hogy a démonidézéses hókusz-pókusz valóság lesz.Szerintem soha.De az elképzelhető,hogy a misztikumnak hitt hipnózis és telekinézis rejtélyét megfejtik,és többen is képesek lesznek rá.Hisz ilyen van a világban is,sok helyen.Ma is sokan képesek erre,csak még nem igazán tudjuk hogy.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://psziokkulttudomany.blog.hu/api/trackback/id/tr38309989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinto 2008.01.24. 17:55:47

Örülök a blognak!
Jobb lett volna valami rövidebb cím viszont.

Érdemes lenne foglalkozni más paranormális jelenségekkel is! Úgymint: rejtélyes élőlények (L. Ness, stb), UFÓ-k, "szellemjárta" helyek, ilyesmik.

sgdfkz · psziokkulttudomany.blog.hu 2008.01.24. 21:34:45

A szellemekről éppen most akarok majd írni,persze tudományos és ezoterikus megközelítéssel.No de ellőtte szeretnék bemutatni egy bizonyos személy(ek)-et,akit úgy hívnak hogy táltos.Ő kummunikál a szellemekkel.Ezt kötelességemnek tartom,hisz magyar ember vagyok,és büszke vagyok a magyarságomra,márpedig táltos ember csak magyar lehet.idegen kultúrákban sámánnak meg mágusnak nevezik őket,de táltos csak magyar lehet.
u.i.:Állítólag a csészeajjak német felderítő repülőgépek voltak a 2.világháborúban.De erről majd később írok.

magico 2008.07.03. 15:32:32

érdekes az írás. látom elég szkeptikus vagy sgdfkz. én azt gondolom, olvasom (máshol), hogy a szellemek kutatása és a mágia (okkultizmus, ezoterika) már rég egy kulön tudományágak.
süti beállítások módosítása